Är det möjligt och till vilken kostnad?

Bygga, Renovera, Installera eller Gräva – Vi ger tipsen här! Forum Kök och badrum Badrum Är det möjligt och till vilken kostnad?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  plattis 4 år, 3 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11667 Svar

  RAWA
  Deltagare

  Hej,

  Jag har två frågor ang badrumsrenovering i en lägenhet och vore tacksam för svar.

  1. När man byter ut toalettstolen och hadfatet, måste den nya utrustningen platseras på samma ställe pga avloppet?

  Jag har ett fyrkantigt badrum där handfatet med tillhörande avlop i golvet hänger på väggen till höger när man kommer in i badrummet. Toalettstolen finns mittemot ingången och jag skulle vilja installera det nya handfatet bredvid toalettstolen dvs på väggen mittemot ingången.
  Är en sådan lösning möjlig och hur mycket skulle det öka renovieringskostnad i jämförelse med att byta ut utrustningen mot ny och plasera på befintliga ställen?

  2. Jag har även en gästtoalett med ett handfat på väggen till höger om ingången och en toalettstol mittemot ingången, dock finns det ingen golvbrun. Går det att installera en dusch i detta rum utan en golvbrun?
  Om ja, vad skulle det kosta på ett ungefär?

  #12027 Svar

  Åke B
  Deltagare

  Om det är badrumsrenovering i en alla måste golv och väggar öppnas upp för att flytta avloppet vid en badrumsrenovering.

  Om badrummet är fyrkantigt och du ska ha en dusch vid ingången till badrummet måste rummet vara tillräckligt stort så inte du riskerar få fukt i dörrfoder och problem med fall till golvbrunnen. Kostnaden för en sån badrumsrenovering blir nog ganska hög efter som att allt måste ordnas från grunden priser mellan 50-100000 är nog att vänta, du kan använda http://www.badrumsproffs.se för att ta in mera exakta offerter.

  #12031 Svar

  plattis
  Deltagare

  Hejsan RAWA.
  1, Nej
  2, Ja.. sådan lösning är möjlig och ganska vanlig och det kostar extra.
  Hur mycket är från fall till fall beroende hur balkarna går eller om det behöver bilas om det är gjutet golv etc.
  3, Vad menar du RAWA??? Installera dusch utan brunn? tja.. allt går RAWA men skit i detta du om inte hyresvärden ska få hjärtattack. mvh
  plattis

  #12032 Svar

  plattis
  Deltagare

  Till RAWA från plattis.
  Gällande gäst toan. Är det tänkt att du ska ta bort befintlig inredning i toan och bara ha dusch där? vad är det för mått på utrymmet? Jag kom på att jag har gjort en sån lösning åt en kund för 15- 16 år sen, men man måste alltså installera en brunn och det funkar om man tar upp golvet och kopplar på sig där det är lämpligast, ändra till handfatet eller till wc. Den kunden satt på wc stolen när han duschade nästan men det gick. Du kanske har ett större utrymme en va den kunden hade.Och narturligtvis så är det pers/bkr regler som gäller när det är våt utrymme dvs det ska tätskiktas golv och vägg, lycka till RAWA och så ber jag om ursäkt för mitt sista svar i förra inlägget.
  Mvh
  Plattis

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Är det möjligt och till vilken kostnad?
Din information:
DelaShare on Facebook0Tweet about this on Twitter