Rotavdrag

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Maria 3 år, 8 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11723 Svar

  Tommy Larsson
  Deltagare

  Hej på er

  Har fått en Offert på installation av Luft-vattenpump från ett företag ,som räknat Rot avdrag 12,5 % på hela summan ,dvs arbete och maskinera dvs rubbet ,kan man göra så ?
  Är det OK ? och vem känar på det jag eller företaget ?

  Tommy

  #12284 Svar

  SallyKanel
  Deltagare

  Tjena Tommy

  Jag skulle vilja säga att det låter ganska rimligt. För en bergvärmepump är arbetskostnade högre eftersom man måste borra men för luft vatten pump kommer man nog på en ”lagom” nivå runt 10-20 procent i arbetskostnad av totala kostnaden.

  Men svårt att svara på utan att veta specifikt vad du betalade?

  #12365 Svar

  Maria

  Hej!

  Jag har renoverat mitt badrum. I avtalet kom vi överens om ett fastpris efter ROT. Det är specificerat att priset avser arbete och material (allt från nya avloppsrör till kakel och klinker). Fastpriset efter ROT hamnar på 48.500. Nu har jag fått fakturan som anger ett pris innan ROT som är exakt det dubbla beloppet av fastpriset – 97.000, 48.500 att betala efter ROT. Det framgår inte vad som är material och vad som är själva, till ROT-avdraget berättigande, arbete. Enligt denna fakturan hamnar alltså arbetskostnader på 97.000 och man undrar ju vart materialet tog vägen. Jag misstänker att entreprenören vill fuska till sig lite extra pengar. Vad tycker ni? Hur ska jag reagera på det?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Rotavdrag
Din information:
DelaShare on Facebook0Tweet about this on Twitter