Våtrumstapet på kakel

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  plattis 4 år sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11717 Svar

  Musse
  Deltagare

  Hej

  Jag ska byta ytskikt i badrummet. Går det att sätta våtrumstapet ovan på gammalt kakel eller är det rivning av kaklet som gäller.

  #12061 Svar

  plattis
  Deltagare

  Tja Musse. Jag har varit med om när dom har målat på befintligt kakel med färg
  som kan andas lite. Det kan vara lite knepigare om du smackar upp en våtrumstapet på befintligt kakel. Jag har efter alla mina år som plattis aldrig hört denna variant av renovering. Som vanligt så tycker jag att man ska kontakta gvk eller bkr byggkeramikrådet och sitt försäkringsbolag vad som gäller.Har jag fått bestämma så har jag sagt att du ska riva ner och bygga upp nytt när det gäller våtutrymmen, men det är jag det.
  Mvh
  Plattis

  #12062 Svar

  Lena
  Deltagare

  Hej,
  Vi har ett badrum med våtrumstapet och matta som inte är fräscht längre. Vi ska nu antingen sätta upp ny tapet och lägga ny matta alt kakla väggarna och ha matta på golvet. Kan man kakla på befintlig våtrumstapet och hur gör man med mattan?

  #12064 Svar

  plattis
  Deltagare

  Hej Lena.
  Du får inte kakla på befintlig tapet, måste rivas bort. Om det är lite grann som blir kvar så gör detta inget om det sitter hårt. Att tänka på, ibland så sitter tapeter direkt på spån väggar i badrum och det går ej att kakla på då måste en våtrumsskiva upp i våtzon 1 och vanlig gips i våtzon 2.
  Mattan river man upp för troligtvis så måste brunnen bytas oxå när ni ändå håller på.
  mvh
  plattis

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Våtrumstapet på kakel
Din information: