Att bygga om våningssäng till två loftsängar

Filip berättar om hur han utgick från en våningssäng och gjorde om den till två loftsängar åt två barn utan att det kostade mer än 500 kr, i sitt bidrag till Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” (läs mer via länken). Vill du bidra till att Filip ska vinna ”Läsarnas pris”? Klicka då på ”Gilla” här till vänster!

Filips tävlingsbidrag (se bildpsel längre ner):

Förlängde sängarnas ben

Våningssängen som blev två loftsängar.

En kompis hade en våningssäng till barnen. De blev dock lite större och ville ha egna sängar. De hade också ett litet rum. Jag kom då på Idén att göra två loft sängar av våningssängen. Efter lite tänkande och skissande och en tur till bygghandlen blev våningssängen två loft sängar.

Jag förlängde benen till sängarna med fyra reglar. Höjden från golvet till sängen blev cirka 150 centimeter. Satte sedan två reglar på kortsidorna och två på bakre långsidan.

Enkelt och relativt billigt

Stegarna gjorde jag av en planka på ena sidan som jag borrade hål i till rundstavarna. Rundstavarna fäste jag i det ena benet.

Satte sedan spånskiva under sängen som skrivbord som jag satte fast i reglarna. Satte också upp lite hyllplan under sängen som de kunde ha sina saker på. Jag målade sedan sängarna två gånger.

De hade nu varsin säng och ett litet krypin under där de kunde vara för sig själva. Tid: cirka två dagar. Kostnad: runt 500 kr.

Klicka på en bild för att få upp bildspel: [nggallery id=24 template=caption]

Mer om hur man kan transformera möbler kan du läsa i Byggmentors guide till att hacka IKEA-möbler.

Text och bilder: Filip Schönbeck

Vad tycker du om Filips sängskapelser? Tyck till i kommentarsrutan här nedanför, och skicka gärna in ett bidrag till Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” du också. Glöm inte att klicka på ”Gilla” här till vänster om du vill hjälpa Filip att vinna i kategorin ”Läsarnas pris”.


Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor

 • Mikaela

  Riktigt bra gjort!

 • Filipsch

  Tack Mikaela!Det blev en bra och praktisk lösning.

 • Haze_73

  Bra jobbat Filip 🙂

 • Filipsch

  Detta är en billig lösning mot vad det kostar att köpa nya loft sängar. Dessutom blir hela konstruktionen mer stabilare. Sedan kan ju bara fantasin sätta gränser för hur man kan smycka ut dem. Men tack för all respons. Detta har varit en mycket rolig tävling.

 • Missrebel_7

  mycket bra gjort