Bygga utedass själv – det är livskvalitet

I bidrag nummer nio i tävlingen Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” (läs mer via länken) berättar Kethy om hennes arbete med att bygga sitt eget utedass, och vad det betyder för livskvaliteten att arbeta själv i naturen. Klicka på ”Gilla” här till vänster om texten om du gillar texten och bilderna och vill bidra till att bidraget ska vinna ”Läsarnas pris”!

Kethys tävlingsbidrag:

Bygga utedass utan ritning

Jag håller på med att bygga mig ett utedass.

Det jag älskar mest är att vara i skogen, har en jaktstuga i min skog och till denna behöver man ju ett dass.

Allt faller sig spontant eftersom jag inte gjort någon byggritning och visst har detta gjort att det är en del som inte blivit exakt så bra som det skulle kunna blivit men jag är nöjd ändå.

Som den glada amatör jag är har det också blivit många timmars funderingar och tankar kring olika problemlösningar. Det är ju också en rolig och nödvändig del i hela byggprocessen.

Det är jättekul att bygga själv och en speciell känsla att sitta i lugn och ro och meditera på mitt utedass. En livskvalitet som jag verkligen uppmuntrar även andra att återta sedan urminnes tider då alla satt på utedass. Vi mår bra av att bejaka vårt ursprung och allt fler har upptäckt att skogen är en källa där man kan ösa frid, harmoni och själslig ro.

När jag sitter på mitt utedass har jag också ett fönster att se ut genom där jag kan njuta av skogen och naturen utanför. En gång sprang en räv förbi och en annan gång såg jag en älg. Skogens fåglar sjunger för mig för att jag för det mesta har dörren lite på glänt. Det är långt till närmaste granne och jag hör om det kommer någon.

Klicka på en bild för att få upp bildspel:
[nggallery id=5 template=caption]

Text och bilder: Kethy Bjesse

Kommentera gärna Kethys dassbygge i kommentarsrutan, och klicka på ”Gilla” här till vänster om du tycker om det. Och varför inte skicka in ditt eget bidrag i tävlingen ”Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr”.

DelaShare on Facebook0Tweet about this on Twitter

Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor

  • Kraftwerket

    Läckert, gillar verkligen när ett utedass ligger så som ditt gör – i skogen! Dass ska gärna vara lite rangligt byggda, det är en typ av byggnad som passar att göra lite ”på uppstuds” utan ritning m.m. Tjusigt!