Intervju med Hannah som vann ”Mitt Hemmaprojekt”

Glad vinnare.

Igår utsågs Hanna Christenssons bidrag ”Vi älskar vårt hus och tänker inte ge upp” till segrare i Byggmentors tävling ”Mitt Hemmaprojekt”. Vi tog en pratstund med Hannah för att höra hennes tankar om vinsten och framtida projekt.

Hur känns det att vinna tävlingen och vad kommer ni använda prispengarna till?
– Det känns fantastiskt då vi är i stort behov till dem, vi kommer använda pengarna till att återställa problemet i huset, alltså syllarna. Den största delen av pengarna kommer gå till gjutningen av grunden.

Ni är rätt unga, har ni någonsin tvekat på att ni klarar av ert renoveringsarbete?
– Vi är 17 och 20 år, och ja många gånger har vi tvekat men med tanke på att vi har varandra så klarar vi det galant. Vi får hjälp av kompisar och föräldrar så mycket som det går och vi kämpar in i det sista, vi tänker inte ge upp!

Vad är det viktigaste ni lärt er under arbetets gång?
– Att inte låta vårt förhållande påverkas av arbetet. Det är jättesvårt men vi har lärt oss att sammarbeta extremt bra. Jag har lärt mig så mycket annat, som jag aldrig någonsin trodde att jag ens skulle få för mig att göra. Det är kul att byta yrke på kvällarna och på helgerna.

Hannah och sambo har inte låtit arebtet påverka förhållandet.

Vilka hemmaprojekt ser du i er framtid? Vad är drömprojektet?
– Jag kan inte se längre fram än att huset är färdigt. Vilket betyder invändigt, som är viktigast. Där efter kommer ett fasadbyte och en rejäl renovering av trädgården. Vi skall även bygga till, så vi får ett rum till. Det kan vara bra att ha, ifall vi skall föröka oss i familjen! Några andra projekt kan jag inte se just nu.

Byggmentor tackar Hannah för intervjun och önskar henne stort lycka till i framtida projekt (följ hennes framfart på hennes blogg HannahChristensson.com)! Hon låter också hälsa att arbetet gått framåt och så här ser  deras nästan färdigställda ovanvåning ut för tillfället (jämför med bilderna i hennes tävlingsbidrag):

Nästan klar ovanvåning.

 


Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor

  • Pingback: Ögonen väger | Hannah M. Christensson()