Rätt tapet betydde perfekt inredning

Läs om hur Jessicas vision för hur hennes rum skulle inredas växte fram sakta men säkert, i detta bidrag till Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” (läs mer via länken). Vill du bidra till att Roland ska vinna ”Läsarnas pris”? Klicka då på ”Gilla” här till vänster!

Jessica tävlingsbidrag:

”Vi hittade den perfekta tapeten”

Tävla i Mitt Hemmaprojekt du också!

Det hemmaprojekt jag är mest stolt över är, tro det eller ej, är uppfräschningen av mitt egna rum. Under en period då jag mådde riktigt dåligt påbörjades en mindre renovering i vårt hus. Jag hade redan då bestämt mig, mitt rum skulle bli ett rum att stortrivas i. Jag ville ha varma färger, fina former och vackra tapeter. Och som vi slet för att allt skulle stämma! Under en månads tid höll projektet igång och jag var hela tiden fokuserad på resultatet. Jag hade en färdig bild för hur allting skulle se ut.

Jag hade en bild av hur jag ville att tapeten i rummet skulle se ut men hittade aldrig någon som föll mig riktigt i smaken, tills en dag då jag och min mamma skulle fika. När vi kliver in på caféet får vi båda syn på tapeten på väggen och båda tittar direkt på varandra. Vi hade hittat den perfekta tapeten! Den perfekta varma färgen och perfekt mönster, allting stämde. Efter mycket detektivarbete hittade vi tillslut på tapeten, och den blev min. Jag var så nöjd!

Sedan föll sig allting naturligt, val av möbler, färger på övriga väggar, tyger som passade. Allting blev så bra, tack vare tapeten. Och det bästa av allt, jag hade haft en bild om hur fint rummet skulle bli. Det blev inte bara så fint, det blev finare. Hela familjen har utnämnt rummet till det mysigaste i huset, och jag kan inte annat än att hålla med. Ett rum som ger harmoni och som gör att man somnar med ett leende på läpparna. Tänk vad en tapet kan göra!

Även om jag inte utförde arbetet själv (som tur är, då hade rummet förmodligen varit det minst mysiga i huset) känner jag mig stolt för att jag ligger bakom tankearbetet. Jag skapade rummet, om än inte praktiskt, så åtminstone i mina tankar!

Text: Jessica Funk

Tyck till i kommentarsrutan här nedanför, och skicka gärna in ett bidrag till Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” du också. Glöm inte att klicka på ”Gilla” här till vänster om du vill hjälpa Jessica att vinna i kategorin ”Läsarnas pris”.


Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor