Tävlingsbidrag 1: ”Vi har blivit med hus”

Det första tävlingsbidraget i ”Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” (läs mer via länken) är inne. Här berättar Madeleine om sitt nya hus i både dröm och verklighet. Klicka på ”Gilla” här till vänster om du vill bidra till att Madeleine ska vinna ”Läsarnas pris”!

Drömmen om ett hus

En varm junidag fanns det bara där; vårt hus . Här skulle våra barn växa upp och leka i den stora trädgården. Jag bläddrade i kataloger och såg på alla inrednings- och byggprogram. Vi skulle naturligtvis ha ett stort härligt uterum med trägolv och ett utekök där jag kan baka och laga mat, drömde jag mig bort.

Hur svårt kan det vara? Jag väljer ut en fin gråblå färg till panelen som blir sååå fint med de antikröda fönstren. Hur svårt kan det va’ tänker jag.Väljer tapeter och golv. En braskamin är mysigt, skorstenen finns ju, hur svårt kan det va’?

Varför inte göra om tvättstugan till ett hemmaspa när vi ändå måste renovera – hur svårt kan det va’? Drömmer mig bort och  ser jag ett helkaklat hemmaspa med jacuzzi… Innan jag vaknar upp ur drömmen och ser en brun femtiotalstvättstuga med tre överfulla tvättkorgar.

Googlar på ROT-avdrag

Vem kunde tro att jag,  drömmaren, visionären och läraren skulle träffa denna charmiga och realistiska byggnadsnickaren när jag var rastvakt och han byggde vår skola. Redan efter andra dejten frågade jag om han ville bo i ett tornhus med mig. Kanske borde han redan då anat oråd?

Jag älskar vårt gamla stationshus i den alldeles för stora trädgården. Jag älskar min realistiska man även om han säger att taket måste läggas om först. Nu när jag  ska rensa avloppet i tvättstugan, drömmer han om att byta gjutjärnsrören till ett problemfritt avlopp.

Hur svårt kan det va? Googlar på ROT-avdrag .

Ha en bra dag alla hemmasnickare och drömmare .

Text: Madeleine Stark

Kommentera gärna Madeleines text i kommentarsrutan nedan!

DelaShare on Facebook0Tweet about this on Twitter

Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor

  • Hanna Nilsson

    Ert hus låter spännande finns det inga bilder på stationshuset, jag älskar gamla statliga byggnader som elverk, stationshus, militär kaserner m.m. som gjorts om till bostad. Snälla skicka gärna upp lite bilder.

     

  • Hanna Nilsson

    Ert hus låter spännande finns det inga bilder på stationshuset, jag älskar gamla statliga byggnader som elverk, stationshus, militär kaserner m.m. som gjorts om till bostad. Snälla skicka gärna upp lite bilder.