Bergvärme ledde till nedoljad pizzeria

Pizzabagaren lär inte ha varit nöjd efter att han upptäckt läckan. (OBS! Bilden är ett montage.)

Ibland kan en installation av bergvärme leda till oanade och negativa konsekvenser. Det var åtminstone fallet för en pizzeria i Borås i december, som låg i en fastighet som nyligen blivit försedd med bergvärme, rapporterar Borås Tidning.

Problemet med det hela var bara att ingen hade upplyst leverantören av dieselolja om att huset numer var en bergvärmefastighet. Leverantören förutsatte att huset skulle ha sin vanliga leverans vilket ledde till att 3000 liter olja pumpades in i huset via de gamla kopplingarna och rätt ner in i en pizzeria i huset.

Hur den nedoljade pizzabagaren reagerade förtäljer inte historien men sannolikt är inte sista ordet sagt i den här historien och polisen utreder nu misstänkt miljöbrott i och med oljespillet. Håll utkik – Byggmentor fortsätter bevakningen av den inoljade pizzerian.

Här kan du läsa mer om de praktiska sidorna av bergvärme (som förhoppningsvis inte leder till oljeöversvämningar).

Kommentera gärna historien i kommentarsfältet här nedanför.


Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor

  • Sebbe

    Man får hoppas att de inte har för vana att ha olja på pizzabrödet 🙂 (ursäkta uselt skämt).

  • Radovan

    Känns som oljeleverantören kommer få äta merparten av de böter som delas upp ifall det är så att de inte kontrollerat att överfyllnadsskyddet fungerar (vet att det heter något annat, men ett sådant skydd ska finnas och fungera INNAN man fyller på oljan).