Drömhuset där öppna ytor är ledordet

Det här spektakulära huset är beläget långt bort från Sverige (Kapstaden, Sydafrika) men kan nog ändå fungera som inspiration för den som ska bygga hus eller renovera. Arkitekterna (Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects) har jobbat med stora öppna ytor och fått en härlig kombination mellan raka linjer och flytande gränser mellan rummen. Ägarens önskemål till arkitekterna var att det skulle vara ”dramatiskt” och det får man väl säga att huset blev, inte minst med tanke på den spektakulära omgivningen.

Inga tydliga gränser mellan inne och ute

Pool, himmel och hav möts

Dramatisk omgivning

Stilren och enkel fasad

Kök eller uteplats?

Raka linjer möter ett flytande hav

En levande sittplats

Arkitekternas största problem med huset som kallas ”First Crescent” var den smala ytan – som bredast var det bara 20 meter att bygga på vilket har gett huset en långsmal känsla där ven höjden utnyttjas. Man valde ljusa färger och material för att utnyttja det stora ljusinsläppet maximalt och skapa en känsla av naturligt ljus och att vara utomhus även när man är inne.

Sovrummet är öppet

Öppen yta och dramatik

Borsta tänderna med häftig utsikt

Badrummet är öppet och ljust

Vad tycker du om den öppna lösningen? Något för dig eller mer fint att titta på än att faktiskt bo i? Skriv en kommentar nedanför eller diskutera på Byggmentors forum.


Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor

  • Lollo

    Vore intressant att vet vad ett sånt hus kostar, kanske inte direkt något för den normala husköparens budget 🙂

  • Ellie

    fy fan vad coolt.Vad kostar det. Jag heter isabelle och ären tolle