4 tips för dig som ska anlita takläggare!

Flera offerter:

Idag är det lättare än någonsin att få in flera olika offerter och det är du som konsument som har makten för vad ett arbete i slutändan kostar. Med lite egen efterforskning så kan du få offerter hemskickade till dig från olika välrenommerade takläggarfirmor. En bra måttstock är att ta in 5 olika offerter för att jämföra och ha en bra grund inför val av företag. Det kan du exempelvis göra kostnadsfritt här. Du fyller i uppgifterna och jobbet läggs ut till firmor i ditt område som sen tar kontakt med dig. Att göra egen efterforskning ger i slutändan tillbaka långt mer än den lilla energi du lägger på det.

Tips_Takläggning_Takläggare_Kostnad_Byggmentor

Referenser:

Självklart ska du be om referenser inför anlitande av takläggare. Googla på företaget och se om du kan hitta recensioner på deras tidigare utförda arbeten. Be om referenser från tidigare kunder, alltså privatpersoner som kan gå i god för att takläggaren verkligen har gjort ett bra jobb. Be om att få komma och titta hos personen för att se om kvalitén ÄR bra. Kontrollera F-skatt och momsregistrering hos allabolag.

Garantier:

Oavsett om du köper material från det företag som gör själva jobbet eller om du köper från en annan leverantör så ska du kräva garantier på både utfört jobb och materialet till själva jobbet. Ett arbete som inte är fackmannamässigt utfört kan ge stora problem med försäkringsbolaget om det skulle uppstå fuktskador eller andra otrevliga problem.

Tips_Takläggare_Takläggning_Kostnad_Byggmentor

Förberedelser:

Har du möjlighet och vill spara pengar när du ska lägga nytt betongtak så kan du lägga en helg på att frakta bort gamla pannor till tippen. Då slipper du kostnaden för arbetskraft och container som ska anlitas och hyras för att göra det jobbet. Kanske kan det vara något som barnen kan hjälpa till med och tjäna lite extra pengar på. Eller gör det till en helg med vänner som får nygrillad mat, dryck och trevligt sällskap med dig och ditt tak.

Följer du dessa steg inför ditt anlitande av takläggning så är du på god väg att få ett jobb som är fackmannamässigt utfört och ger dig ett nytt tak som kommer hålla länge och inte ge ditt hushåll problem under en lång tid framöver.

//Trevlig takläggning!


Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor