Enstegstätade villor – husägaren får betala ...

Hus med vad som kallas ”enstegstätade” fasader har i ett antal år varit ett sorgebarn för svenska husägare och husföretag (och kanske lika mycket för deras försäkringsbolag). Nu har Göta Hovrätt kommit med ett utlåtande i den tvist som varit mellan husägare och hustillverkaren Myresjöhus )se lista på hustillverkare som gör nyckelfärdiga hus […]

2013-01-21 av

Läs mer

Hussvampen kan vara värre än en naturkatastrof

Hussvamp kan förstöra ditt hus och kosta många tusen kronor. Så upptäcker du och blir av med hussvampen innan den förstör ditt hus.

2012-09-18 av

Läs mer

Så dränerade vi vårt hus

När vatten började läcka in i källaren var det hög tid att genomföra en dränering, och Lisa med sambo ville göra dräneringen själva.

2011-12-05 av

Läs mer

12 viktiga saker att tänka på inför dräneringen...

När du ska genomföra en dränering är det många olika moment som ska klaffa och fungera. Byggmentor har 12 viktiga tips inför din dränering.

2011-11-03 av

Läs mer

Jämförelse: Pordrän, Isodrän eller Platon?

Byggmentor tittar närmare på tre vanliga material för den som ska genomföra en dränering och/eller isolering – Pordrän, Isodrän och Platon (eller platonmatta).

2011-10-04 av

Läs mer

Villaförsäkring, bäst skydd för billig kostnad

Ett vanligt misstag som husköpare och husägare gör är att stanna vid hemförsäkringen när man skaffar villa. Det kan nämligen kosta om olyckan är framme och du inte har en villaförsäkring. Vi tittar närmare på varför och hur du hittar rätt villaförsäkring till en i sammanhanget billig kostnad. Ställ gärna […]

2011-08-16 av

Läs mer

Grundisolering – behåll värme, stäng ute fuk...

Att genomföra en grundisolering av din husgrund innebär inte bara ekonomiska vinster för dig som husägare utan också vinster för miljön.

2011-03-01 av

Läs mer

Gjuta husgrund – så gör man

Att gjuta en husgrund är en relativt kostsam investering men också ett viktigt val om du vill slippa senare reparationer och fuktskador.

2011-02-25 av

Läs mer

Dränering – så funkar det

Att dränera kan vara en nödvändighet för dig som bor i ett äldre hus eller planerar att bygga nytt – Byggmentor ger dig en dränerad grund att stå på inför dräneringen.

2011-02-16 av

Läs mer