Måla hus – så gör du i 12 enkla steg

Ska du måla hus? Då har […]

2013-05-29 av

Läs mer

Slipp damm när du borrar i vägg

När du ska borra i en vägg kan borrdammet bli besvärligt, särskilt om du har möbler eller prylar under borrhålet. Här är lösningen.

2013-04-30 av

Läs mer

Behandla och renovera trägolv

Här är en enkel guide för hur du lagar, behandlar och renoverar trägolv. Tips för att komma undan billigt och effektivt.

2012-10-19 av

Läs mer

Gör det själv eller köpa tjänst – så fattar ...

Inför såväl små som stora jobb i hemmet ställs vi hemmafixare förr eller senare inför valet att göra det själv eller köpa in tjänsten från en hantverkare eller annan specialist på jobbet i fråga.

2012-06-15 av

Läs mer

Byta säkring i dimmer – guide och bilder

Om en dimmer slutar fungera kan säkringen ha gått. Här visar vi hur man byter säkring i en dimmer, med förklarande bilder.

2012-02-27 av

Läs mer

Tapetsera själv: steg för steg-guide

Att tapetsera själv känns för många som ett komplicerat projekt trots att det ändå är ett vanligt och enkelt sätt att fräscha upp sitt hem.

2012-02-21 av

Läs mer

Bygga bastu

Att bygga en bastu är ett omfattande men också roligt projekt, särskilt om man är många som hjälps åt med grunden, berättar Anneli.

2011-12-15 av

Läs mer

Bygga pall – lagom hemmaprojekt för barn

Jessica delar med sig av ett hemmaprojekt vid ung ålder som slutade lyckligt trots liten byggerfarenhet – när hon skulle bygga en pall.

2011-12-02 av

Läs mer

Bygga trädäck med badtunna, tips och erfarenheter...

Att bygga ett eget trädäck med badtunna var Kristians första större byggprojekt, här berättar han om det och vad han lärde sig under bygget.

2011-12-02 av

Läs mer

Bygga utedass själv – det är livskvalitet

Kethy berättar om sitt arbete med att bygga sitt eget utedass, och vad det betyder för livskvaliteten att arbeta själv i naturen.

2011-11-28 av

Läs mer

Bygga trappa för hunden

Camilla berättar om ett ”gör-det-själv”-projekt där det var hushållets hund som skulle få lite hjälp på traven med att komma upp i sängen.

2011-11-21 av

Läs mer

Så borrar du i kakel eller klinker

Så här borrar du i kakel och klinker utan att skada materialet eller riskera fuktskador längre fram. Här är tipsen för kakelborrningen.

2011-10-18 av

Läs mer

10 tips för en lyckad snöröjning

Även om snön inte är här än så är det dags att förbereda sig. Här är de bästa tipsen för snöröjning och snöskottning, både för den som skottar själv och för den som vill anlita professionella snöröjare.

2011-10-13 av

Läs mer

Limfog – fakta och tips för hemmasnickaren

Limfog är trä som består av många lameller, eller stavar, som pressats och limmats samman så att fibrerna löper parallellt för att på så sätt skapa ett lättarbetat, tåligt och flexibelt trämaterial som passar perfekt för såväl den händige hemmasnickaren som för professionella hantverkare.

2011-09-22 av

Läs mer