Enstegstätade villor – husägaren får betala ...

Hus med vad som kallas ”enstegstätade” fasader har i ett antal år varit ett sorgebarn för svenska husägare och husföretag (och kanske lika mycket för deras försäkringsbolag). Nu har Göta Hovrätt kommit med ett utlåtande i den tvist som varit mellan husägare och hustillverkaren Myresjöhus )se lista på hustillverkare som gör nyckelfärdiga hus […]

2013-01-21 av

Läs mer

Hussvampen kan vara värre än en naturkatastrof

Hussvamp kan förstöra ditt hus och kosta många tusen kronor. Så upptäcker du och blir av med hussvampen innan den förstör ditt hus.

2012-09-18 av

Läs mer

Ny dörr – 7 saker att tänka på

En ny dörr kan hjälpa till med viktiga funktioner såsom att hålla värmekostnaderna nere och inbrottstjuvar ute.

2012-08-07 av

Läs mer

Cellplast i väggarna – farligt vid brand

Efter den tragiska brandolyckan i Mjölby väcks nu åter debatten om cellplast som isoleringsmateria – särskilt i kombination med plåt.

2012-03-06 av

Läs mer

Mödosam tillbyggnad och renovering – vi är v...

Maria beskriver det roliga och det jobbiga i att en omfattande ombyggnad av sitt hus, med allt från rivning av garage till besök på akuten.

2011-12-15 av

Läs mer

Utbyggnad med veranda tack vare snickare och barnb...

Med vintern avslöjades den gamla utbyggnadens dåliga isolering och Britt började budgetera och planera för en ny utbyggnad med veranda.

2011-12-12 av

Läs mer

”Vi älskar huset och tänker inte ge upp̶...

Hanna berättar öppet om utmaningarna, men också allt det härliga, i att genomföra omfattande renovering av ett hus med en del fel.

2011-12-08 av

Läs mer

Jämförelse: Pordrän, Isodrän eller Platon?

Byggmentor tittar närmare på tre vanliga material för den som ska genomföra en dränering och/eller isolering – Pordrän, Isodrän och Platon (eller platonmatta).

2011-10-04 av

Läs mer

Ljudisolera rum – tips, pris och guide

Villor och lägenheter byggs ofta med öppna planlösningar vilket ökar problemen med ljud och ekon. Så här ljudisolerar du rum.

2011-06-09 av

Läs mer

Renovera och inreda källare – tips och pris

En källare behöver inte vara ett betonggolv med kall luft som bara fungerar som förvaringsutrymme. Tänker man till innan och isolerar på ett bra sätt kan källaren […]

2011-06-02 av

Läs mer

Byta och reparera ruttet trä i fasaden

Ruttet trä är ett problem oavsett var i huset det sitter. Om det dessutom är din träfasad som är rutten är det något som bör åtgärdas snarast möjligt. Byggmentor går igenom hur du identifierar ruttet träverk på fasaden och hur du åtgärdar det. Kontrollera […]

2011-05-23 av

Läs mer

Isolera energieffektivt när du bygger nytt hus

När du bygger nytt hus har du mycket att vinna på att investera i isoleringen, och för äldre hus kan uppgraderad isolering/tilläggsisolering ibland löna sig mer än […]

2011-05-13 av

Läs mer

Isoleringsmaterial till villa

Byggmentor går igenom några av de vanligaste isoleringsmaterialen för små och stora villor, allt från glasfiber och stenull till lin.

2011-05-10 av

Läs mer

Golvvärme, pris, tips och alternativ

Sugen på golvvärme? Vi går igenom elburen och vattenburen golvvärme, vad du ska tänka på, för- och nackdelar samt vad det kostar.

2011-05-03 av

Läs mer

Sänkta kostnader med energisnåla fönster

Energisnåla fönster med lågt så kallat u-värde kan sänka dina värmekostnader rejält, med rätt energiglas sparar du pengar och höjer värdet.

2011-05-03 av

Läs mer

Fukt- och vattenskador

För både lägenhetsinnehavare och villaägare är hotet om en vattenskada en av de största mardrömmarna. Förutom att fukt och vatten kan skada både hälsa och egendom så är det dessutom en kostsam affär att drabbas för dig som är husägare. Särskilt om försäkringsbolaget anser att du helt eller delvis har dig […]

2011-04-23 av

Läs mer

11 tips för energisnål möblering

Att sänka kostnaderna för värme och el behöver inte alltid kräva dyra investeringar i nya energikällor. Byggmentor […]

2011-04-04 av

Läs mer

Fastighetsmässan 2011: värmepumpar och isolering

Byggmentor har besökt Fastighetsmässan på Kistamässan i Stockholm där spännande solvärmepumpar och träfiberisolering var några av de spännande teknikerna som visades upp. Isolering i många former Att isolera vid nybyggen och att tilläggsisolera för att bättra på befintliga byggnader verkar bli allt mer populärt om man ska döma efter det stora antalet […]

2011-04-02 av

Läs mer

Ett rum blir två – så bygger och isolerar du nya r...

Stora rum med onödigt mycket yta eller vindsytor som inte utnyttjas kan relativt lätt bli lagom stora rum med perfekt boendemiljö som höjer både husvärde och livskvalitet. Byggmentor guidar dig genom processen att bygga ny vägg med isolering. Den […]

2011-03-08 av

Läs mer

Grundisolering – behåll värme, stäng ute fuk...

Att genomföra en grundisolering av din husgrund innebär inte bara ekonomiska vinster för dig som husägare utan också vinster för miljön.

2011-03-01 av

Läs mer