Badrumsrenovering – 16 bilder på hur du INTE ska göra

Badrumsrenovering – 16 bilder på hur du INTE ska göra

Här är 16 exempel på vad du inte ska göra vid en badrumsrenovering. Se det som ”antiinspiration” – exempel på vad du verkligen inte bör göra när du renoverar ditt badrum. Skriv gärna en kommentar längst ned om vilken bild som är din favorit. Vill du ha mer tips kring hur du faktiskt ska utföra en badrumsrenovering kan du läsa den här artikeln.

badrum-dusch-tradgardsslang
Trädgårdsredskap funkar tydligen lika bra i badrummet.

 

handfat-ovanfor-toalettstol
Smidigt att kunna uträtta sina behov och tvätta händerna utan att behöva flytta på sig.

 

handfat-kran
Varför snåla med kranen, inga mesflöden här inte!

 

toalettpapper-hallare
Man får hoppas att placeringen av toapappret inte betyder att badkaret tjänstgör som toalett…

 

badrumsrenovering-ful
Kanske den billigaste badrumsrenovering som någonsin genomförts.

 

konstig-vattenkran-blandare
Snål renovering, eller kul partytrick?

 

toalett-toalettsits
”Äh, vem bryr sig om i vilken ordning vi placerar sitsarna.” – inte världens mest kompetente badrumshantverkare.

 

badrum-dorr-toalett
Är måtten dåligt tagna kompenserar du enkelt med lite kreativitet med sågen.

 

duschstang-trapinne
Okej att naturmaterial är trendigt, men det här känns lite väl ”naturligt”.

 

urinoar-narhet
Endast för riktigt smala kissare.

 

badrumsrenovering-tatskikt-handfat
Tätskikt som antagligen inte följer branschens våtrumsregler.

 

toelett-trappa
Med trappa upp till toalettstolen känner du dig som en kung på din tron.

 

offentlig-toalett-insyn
Det är bara för mycket insyn om man ser ansiktet.

 

varldens-samsta-toalett
Miljövänligt badrum med återvinning av gammalt material.

 

trapp-toalett-badrum
Följ trappan upp till porslinstronen.

Missa inget, gilla oss på Facebook:

Eller dela med dina vänner Facebook

kran-ovanför-toalettstol
Toalett för den som vill ha en så obekväm sittning som möjligt.

Vilken bild är din favorit? Tycker du att någon bild ändå inte var en så dum lösning för en badrumsrenovering? Berätta i kommentarsfältet nedan! Klicka gärna på ”gilla” om du tyckte artikeln var kul.

Huset ovanpå en skyskrapa: ”Sky House”

Huset ovanpå en skyskrapa: ”Sky House”

Inspiration Sky HouseI New York finns Sky House, ett modernt hus byggt ovanpå en skyskrapa. Huset har, så klart, en rutschkana inomhus som transporterar de boende mellan våningarna. Se de häftiga bilderna här nedanför, klicka på en bild för att få upp bildspel. Skriv gärna en kommentar under artikeln – är detta hus något för dig? Vad är snyggt och vad är bara konstigt?

[nggallery id=37 template=caption]

Alla bilder från www.hotson.net.

Huset är arkitekten David Hotsons skapelse och är ett restaurerat takloft modell större från 1895. Innan Sky House blev till stod utrymmet tomt, vilket givetvis är otänkbart i en tätbefolkad storstad där det ständigt råder brist på boytor.

Här är ett filmklipp med mer bilder och information om huset.


Vad tycker du? Berätta i kommentarsfältet! Missa heller inte huset med vattenrutschkana inomhus.

Världens mest effektiva snöskottare

Världens mest effektiva snöskottare

Att skotta på taket behöver inte ta lång tid och vara jobbigt. En ensam person kan faktiskt göra jobbet på bara ett par sekunder. Den enda nackdelen med metoden här nedan är väl då möjligen viss livsfara.

Vill du istället ta det säkra före det osäkra när du själv ska rensa snö har du vår guide till takskottning att luta dig mot.

Vad tycker du om mannen i klippets säkerhetsförberedelser? Skriv gärna en kommentar här nedanför.

Stenkastare undanbedes – här är ett äkta glashus

Stenkastare undanbedes – här är ett äkta glashus

Detta glashus (bokstavligt talat) bör den som gillar att kasta sten hålla sig undan från, och även den som har minsta behov av att vara för sig själv bör nog undvika att flytta in. Frågan är om det egentligen finns någon som kan tänka sig att bo i glashuset, men spektakulärt är det och åtminstone sätter det fart på inspirationen och kreativiteten. Kanske kan även mer konventionella hus jobba mer med glasytor på oväntade ställen?

[nggallery id=38 template=caption]

Klicka på en bild för att få upp den större.

Inget för den skygge.
Inget för den skygge.

Huset är designat av italienska arkitekt- och designgruppen Santambrogiomilano och är ett helhetskoncept med både exteriör i glas och möbler och annan inredning som samspelar med glasytorna. Om inte annat så är huset en optimal lösning för den som vill ha total uppsikt och utsikt över sin omgivning. Men vi på Byggmentor gissar att notan för att installera persienner kommer bli skyhög.

Vad tycker du om glashuset, skulle du över huvud taget kunna överväga att bo i något liknande? Tyck till i kommentarsfältet här nedanför. Bilderna i artikeln är från Santambrogiomilano och MyModernMet.

Inspirerande inredning: Regnbågsrummen

Den här läckert designade lägenheten i HongKong har ett utmärkande drag som går som en röd-gul-grön tråd genom lägenheten. Arkitekten Max Lam från Moderne Design House Limited har skapat ett färgglatt hem där allting känns ihopkopplat tack vare färgstråket som löper genom rummen. Klicka på bilden nedanför för att bläddra vidare i bildspelet.

[nggallery id=1 template=caption]

Alla foton: Moderne Design House Limited

Vad tycker du om en sådan här färgsprakande inredning? för mycket eller något som du kan tänka dig själv? Kommentera i rutan nedanför artikeln eller diskutera på Byggmentors forum för inredning.

Bergvärme ledde till nedoljad pizzeria

Bergvärme ledde till nedoljad pizzeria
Pizzabagaren lär inte ha varit nöjd efter att han upptäckt läckan. (OBS! Bilden är ett montage.)

Ibland kan en installation av bergvärme leda till oanade och negativa konsekvenser. Det var åtminstone fallet för en pizzeria i Borås i december, som låg i en fastighet som nyligen blivit försedd med bergvärme, rapporterar Borås Tidning.

Problemet med det hela var bara att ingen hade upplyst leverantören av dieselolja om att huset numer var en bergvärmefastighet. Leverantören förutsatte att huset skulle ha sin vanliga leverans vilket ledde till att 3000 liter olja pumpades in i huset via de gamla kopplingarna och rätt ner in i en pizzeria i huset.

Hur den nedoljade pizzabagaren reagerade förtäljer inte historien men sannolikt är inte sista ordet sagt i den här historien och polisen utreder nu misstänkt miljöbrott i och med oljespillet. Håll utkik – Byggmentor fortsätter bevakningen av den inoljade pizzerian.

Här kan du läsa mer om de praktiska sidorna av bergvärme (som förhoppningsvis inte leder till oljeöversvämningar).

Kommentera gärna historien i kommentarsfältet här nedanför.

Det fantastiska lerhuset – se bilderna här

Det fantastiska lerhuset – se bilderna här
En sannerligen unik skapelse.

Ett fantasieggande hus i terrakotta-lera i Colombia som säkerligen väcker känslor hos de flesta. Huset är dessutom faktiskt världens största lergodspjäs!

Arkitekten Octavio Mendoza ville skapa ett hus som var nyskapande och som fungerande i harmoni med omgivningen, som om det organiskt växt fram ur marken. Resultatet kan ni se här nedan, en spektakulär skapelse som utan tvekan är unik i sitt slag.

Bildspel: lerhuset i Colombia

Klicka på en bild för att få upp bildspelet här under, och tyck till om huset i kommentarerna nedanför – kan du tänka dig att bo i ett sånt här hus, eller är det slöseri med tid och pengar att ens bygga något så udda? [nggallery id=35 template=caption] Samtliga bilder tillhör casaterracota.com

 

Huset är enligt arkitekten dessutom miljövänligt i och med att det enbart använder sig av byggmaterial som finns i marken lokalt. Det gör att huset har förutsättnignar för att bli ett ypperligt passivhus. Är du intresserad av klimatsmart byggande och boende? Missa inte vår guide till klimatsmarta åtgärder och heller inte artikeln om energisnåla hus.

Flygplansdelar blev häftiga möbler

Flygplansdelar blev häftiga möbler
Flygplansmotor eller glasbord?

Genom att samla ihop delar från gamla flygplan har amerikanska möbeldesignern Motoart lyckats skapa unika möbler som inte liknar något vi sett tidigare. Som tur är andas möblerna tidlös klass och en känsla av genuin kvalitet. Vi misstänker att möblerna inte blivit lika fina om man utgått från dagens kanske inte alltid estetiskt tilltalande lågprisflygplan…

Klicka på en bild här nedanför för att få upp bildspel. Skriv gärna en kommentar under artikeln och berätta vad du tycker – är de här möblerna något du skulle kunna tänka dig att ha i ditt hem, eller är det fint på bild men ”för mycket” för att faktiskt ha i ett hem?

[nggallery id=31 template=caption]

Andra artiklar om spännande möbler och inredning:

Bygga hus på liten yta (bilder)

Bygga hus på liten yta (bilder)

I takt med att fler människor söker sig till storstadsområden blir också tomtmark en exklusiv vara. Men det går att bygga snyggt och rymligt på väldigt små ytor, vilket vi ser exempel på i ett japanskt hus ritat av arkitektfirman Mizuishi Architect Atelier. I Japan har man länge brottats med problemet att få plats med mycket boutrymme på liten yta, och det är kanske därför man också lyckats ta fram kreativa lösningar som huset ”River Side House”.

29 kvadratmeter byggyta

Mycket hus på liten yta. Foto: Hiroshi Tanigawa

Huset är byggt på bara 29 kvadratmeter och har med sina två våningar totalt 55 kvadratmeter boyta. Trots det känns huset knappast instängt eller trångt. Mycket beror på de stora fönstren på vardera sida av huset samt stora takfönster som släpper in ljus. Arkitektens tanke var att utnyttja den lilla återvändsgränden vid flodkanten maximalt.

Bildspel: Huset för den med liten tomt

Klicka på en bild nedanför för att få upp bildspel. Vad tycker du om huset? Skulle du kunna tänka dig att spara pengar genom att köpa en liten tomt och istället bygga annorlunda och effektivt sett till ytan? Eller är det onödigt i ett land som Sverige där det trots allt finns gott om plats att bo på, åtminstone utanför storstäderna?

Tyck till i kommentarsrutan under artikeln. Diskutera också gärna husbyggen och inredning på Byggmentors forum.

Samtliga bilder i bildspelet är ©Hiroshi Tanigawa.

[nggallery id=30 template=caption] Foto: Hiroshi Tanigawa.

 

Hitta fler inspirerande artiklar här.

Bildspecial: Träkoja inomhus

Bildspecial: Träkoja inomhus

Att inreda kan vara roligare än att bara följa de senaste trenderna eller att ta ett varv på Ikea. Titta bara på de här bilderna från Kidtropolis där man inrett ett helt rum utifrån en träkoja inomhus, och sedan fyllt på med färger och detaljer som skapar en lantlig utomhuskänsla. Häftigt, eller hur? Dela gärna med dig av dina egna åsikter om rummet i kommentarsfältet längst ner eller på Byggmentors inredningsforum. Klicka på bilderna nedan för att få upp bildspelet där du kan bläddra dig fram.

[nggallery id=3 template=caption]

Samtliga bilder är från amerikanska inrednings- och möbelfirman Kidtropolis.

Kolla gärna in några av våra tidigare exempel på hur man kan vara lekfull i sin inredning, till exempel piratsovrummet, RGB-tapeterna, vattenrutschkanan inomhus eller färgglatt i plast.

Tapeten som ändrar motiv

Tapeten som ändrar motiv

Italienska designerduon Carnovsky har tagit fram en riktigt spännande uppsättning tapeter som ändrar utseende beroende på färgen på ljuset i rummet för tillfället – de utnyttjar helt enkelt färgerna i RGB-skalan (de tre grundfärgerna R – röd, G – grönt, och B – blå). Bläddra igenom bildspelet nedan och läs mer om projektet under det. Diskutera gärna lösningen på Byggmentors inredningsforum eller i kommentarsrutan – läckert och kreativt eller för mycket och för konstigt? (Klicka på småbilderna för större versioner, sedan kan du bläddra dig genom bildspelet).

[nggallery id=2 template=caption]

Fotograf för samtliga bilder: Alvise Vivenza Design: Carnovsky

Tekniken som använts är att tre olika motiv tagit fram, ett för varje färg av rött, gult och blått (sedan uppstår också grönt när gult och blått blandas), och sedan har dessa motiv tryckts ovanpå varandra. Tanken var enligt Carnovsky att skapa en först förvirrande känsla med många linjer och former, som sedan övergår i tydlighet och lugn när ljuset i rummet ändras. Diskutera gärna lösningen på Byggmentors inredningsforum eller i kommentarsrutan – läckert och kreativt eller för mycket och för konstigt?

Bästa sätten att hacka IKEA-möbler

Att ”hacka” behöver inte ha att göra med Internet, utan idag är en växande trend att ”hacka” IKEA-möbler. Det innebär att man utgår från IKEA:s sortiment och sedan förändrar och förbättrar till nya unika möbler och inredningsdetaljer. Sajten heter IKEA-hackers.net och har blivit en internationell succé. Här är några av de bästa tipsen på hur man kan vara kreativ med möbler och inredning från IKEA. Klicka på bilderna för större format. diskutera gärna IKEA-hack i Byggmentors inredningsforum.

Bokhyllan Billy blir klassiskt bibliotek

Foto: www.ikeahackers.net

Här har själva möbeln (IKEA-klassikern Billy) inte direkt förändrats, mer än att några har sågats av, men däremot sättet den används på. I rätt sammanhang, färgval och med en enorm uppsättning bokhyllor – 60 stycken – går Billy från att vara en ibland hånad del av IKEA:s sortiment till en hörnsten i vad som skulle kunna vara ett bibliotek på en herrgård.

Garderobsdörren PAX blir ny vägg

Foto: www.ikeahackers.net

Förra året röstades denna lösning fram till årets bästa ”hackade” IKEA-lösning. En enkel garderobsdörr blev en skjutbar vägg som delade av ett kombinerat sovrum och vardagsrum. Med en enkel trästomme runt skjutdörrarna har hackaren skapat en snygg och effektiv avskärmning.

Idealisk – rivjärn eller lampa?

Foto: www.ikeahackers.net

Ett enkelt rivjärn av klassiskt IKEA-snitt förvandlas här till en lampa utöver det vanliga. Tillsammans med lamptillsats från IKEA har den här hackaren fått ett unikt och eget inslag i sin inredning.

Kök i sovrummet med Faktum

Foto: www.ikeahackers.net

Här har kökssystemet Faktum använts som förvaring i ett sovrum där utrymmet inte var tillräckligt för de vanliga sovrumsmöblerna från IKEA. Ett enkelt ”hack” som helt enkelt byter rum på en vanlig produkt, och vips, så har man ett säreget och ovanligt system för förvaring som funkar lika bra för sängkläder som för tallrikar.

Tips för att hacka möbler från IKEA

Så här skriver sajten om vad som egentligen är ett ”IKEA-hack” och vad man ska göra för att själva komma igång med att hacka möbler:

”Ett IKEA-hack är en modifikation eller ändring av en produkt från IKEA. Varför kallas det ”hack”? På sitt eget sätt så handlar det om att bryta IKEA:s ”kod” för hur möblerna ska sättas ihop och omdefinierar den, utmanar den och skapar därmed överraskande resultat. Ja, vissa delar av möblerna kanske förstörs i processen och du kan riskera att tålighet och bärkraft i möblerna försämras, så det är inte utan risk att hacka.”

För att sedan komma igång själv är det bästa att ta del av de exempel som finns på IKEA-hackers hemsida. Diskutera gärna ämnet i kommentarsrutan nedanför eller på Byggmentors inredningsforum, och kom med egna förslag på IKEA-hack.

Renovera husvagnen – med lyxtouch

Husvagn behöver inte bara vara en klassisk svensk semester, det kan också bli ett fullgott boende som känns lyxigare än många riktiga hus. I det här fallet var det amerikanske arkitekten Matthew Hofmann som renoverade en gammal husvagn från 1978. Från ett ganska sunkigt objekt blev husvagnen plötsligt ett hem med stil, och egen kaklad badrumshörna. Tilltalar husvagnen dig? Diskutera gärna husvagnen i kommentarsfältet under artikeln, eller på Byggmentors Facebook-sida.
[nggallery id=34 template=caption]

Alla foton: Matthew Hofmann, www.hofarc.commatthew@hofarc.com

Årets Stockholmsbyggnad – vad tycker du?

Stockholms Stad har utlyst en tävling där man vill rösta fram ”Årets Stockholmsbyggnad 2011”. Även om man inte bor i Stockholm tycker vi ändå det är värt att uppmärksamma initiativ som uppskattar och diskuterar smart arkitektur för både små och stora hus. Vad tycker ni om bidragen som är nominerade?

Här är bidragen som tävlar i år (klicka på bilderna för större versioner):

Årets Stockholmsbyggnad One Tonne LifeEtt prefabricerat trähus med mål att påverka miljön mycket lite. Så pass energieffektivt att det genererar mer el än vad huset förbrukar och helt tillverkat i trä.

Byggmentor tycker: Helt rätt i tiden med nyckelfärdigt och miljövänligt/energisnålt. Snyggt och modernt utan att sticka ut för mycket.

Kontorsbyggnad med mycket glas och ljust stål med reflekterande ytor som ger byggnaden ett föränderligt utseende.

Byggmentor tycker: Snyggt, absolut. Men tillräckligt nyskapande för att vinna en tävling av denna klass? Nja.

Årets Stockholmsbyggnad Förskolan PalettenEn förskola med mycket distinkt träpanel som fasad. energieffektivt byggt och olika storlekar på fönstren.

Byggmentor tycker: fönster som växlar storlek hux flux ger ett lekfullt intryck som samspelar bra med den unika fasaden. Tummen upp!

Årets Stockholmsbyggnad Barnmorskan 2Radhus med höghuskänsla som går emot de senaste årens trend med stora fönsterytor.

Byggmentor tycker: Just radhus är ofta väldigt mycket fast i traditionella utseenden, kul med radhus som vågar sticka ut.

Årets Stockholmsbyggnad Kvarteret Gångaren 11Kontorshus i glas och betong där även taket designats omsorgsfullt för att ge grannarna en fin utsikt.

Byggmentor tycker: Visst måste väl just kontorsbyggnader vara neutrala till viss del för att kunna passa olika typer av organisationer, men det här var lite väl ”normalt”.
Alla bilder är från Stockholms Stad (mer om tävlingen via länken).

Vad tycker du om bidragen? Vilken är din favorit? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedanför eller skriva på Byggmentors forum.

Möblerna som kom in från skogen

Björnar, åsnor och får (eller?) har genom franska designfirman Ibride tagit steget från naturen till människornas hem. Genom sin möbelserie ”Mobilier de Compagnie” (direkt översatt betyder det ungefär ”möbelföretaget”) har de tagit fram fantasifulla och moderna skapelser för förvaring och arbete i hemmet.

Inredning från Frankrike

Snygg förvaring på ben. Foto: Ibride

Isbjörnen och bokhyllan "Joe"

Isbjörnen/bokhyllan ”Joe” skapades i bara 50 exemplar. Foto: Ibride

Mulan som blev en sekretär

Mulan har, så klart, anslutning för el- och Internet via sitt betsel. Foto: Ibride

Möblerna ser ut att kunna rymma

Möbler som kan skapa en känsla av rörelse. Foto: Ibride

Ett av djuren är inte en möbel

Ett av djuren är inte en möbel. Foto: Ibride

Björnen vandrar på tom mage

En björn eller en bokhylla? Båda? Foto: Ibride

Lutande björnhylla

En helt vanlig lutande björnhylla. Foto: Ibride

Inredning - lådor på ben

Alla förvaringsmöbler bör ha snygga ben. Foto: Ibride

Familjen småbord på promenadFamiljen Småbord är ute och går. Foto: Ibride

Vad tycker du om möbelkollektionen? För utflippad eller lagom galen? Tyck till i kommentarsrutan nedanför, på Byggmentors forum eller besök Byggmentor på Facebook.

Pirater i sovrummet

Det är inte bara i matinéfilmer eller nyhetssändningar man stöter på piratskepp. En amerikansk husägare uppfyllde sin sons önskan och släppte in sjörövarna i sovrummet.

Sjörövarskepp i sovrummet

Gångbro till skeppet

Från golvet når man piratskeppet/sovrummet på en gångbro, via en liten fängelsecell där man kan tänka sig att störiga syskon eller tjatiga föräldrar hamnar.

Landgång för sovrumspirater

Sovrumsskeppets skapare vid rodret

Arkitekten bakom piratsovrummet vid sitt roder.

Klätterrep till garderoben under däck

Utkiksmasten erbjuder bra utsikt

Garderoben under piratskeppet

Under skeppet finns garderoben som man enkelt tar sig till via klätterrepet.

Sjörövarskeppets realistiska yta

Piratskeppet vakar över den som sover

Piratsovrummet har givetvis en fängelsehåla för snokande syskon eller föräldrar.

Fängelsebur och landgång

Foto samtliga bilder: Kuhl Design and Build

Piratskeppet är byggt av en kombinerad arkitekt- och hantverkarfirma i USA (Minneapolis remodeling) och är ett specialjobb där en far önskade ett unikt sovrum åt sin son. Och unikt, det får man väl lov att säga att sjörövarsovrummet blivit. Inne i själva skeppet finns de vanliga sovrumsdetaljerna – ratt, klätterrep ner till garderoben under däck och en utkiksmast.

Vad kalaset kostade förtäljer inte historien, men oavsett pris tycker vi att de fått till något riktigt unikt och beundransvärt som sätter igång fantasin.

Hur skulle du själv inreda ett rum om du fick fria händer och obegränsad budget? Dela med dig i kommentarsrutan eller på Byggmentors forum.

Rutschkana istället för trappa

Hur förbinder man bäst två små lägenheter med varandra? Med rutschkana så klart! En amerikansk arkitektfirma löste en kunds önskemål om att slå ihop två ettor med varandra på ett lekfullt sätt. Innovativt och kanske något av en trend, med anledning av det underjordiska huset med vattenrutschkana Byggmentor skrev om nyligen?

Lägenheten i New York erbjuder både trappa och kana.

Rutschkanan i rostfritt stål förbinder två sammanslagna lägenheter. Foto: Travis Dubreuil

Rutschkanan förbinder två lägenheter.

Smidigare än att ta trappan? Foto: Travis Dubreuil

Rutschkanan lär vara knepig att hålla ren.

Amerikanska arkitektfirman TCA vågar onekligen tänka annorlunda. Foto: Travis Dubreuil

Storstadsutsikt kombinerat med rutschkana - varför inte?

Kombinerad storstadsutsikt och lekplats i hemmet – varför inte. Foto: Travis Dubreuil

Fakta om rutschkanehemmet

Var: Stadsdelen East Village, New York

Yta: 223 kvadratmeter

Höjd på rutschkanan: Cirka 5½ meter.

Kan du tänka dig rutschkana i ditt hem? Eller är det en kul idé på pappret som kanske inte fungerar i verkligheten? Tyck till i kommentarsrutan eller på Byggmentors forum.

Från sovrum till pool på 2.3 sekunder

Alla har vi väl någon gång drömt om att kunna ta vattenrutschkanan direkt från sängen ner i poolen. I ett pampigt hus i Bowdon i norra England är det inget problem. Som ni ser på första bilden ligger det en ingång till vattenrutschkanan i sovrummet (till vänster om sängen, bakom bokhyllan), sedan är det bara att glida rätt ner till ett svalkande morgondopp.

Hoppa ned i vattenrutschkanan från sovrummetBakom bokyllan till vänster ligger vattenrutschkanans början. Foto: Jackson-Stops & Staff

Vattenrutschkana från sovrummet ner i poolenVattenrutschkanan leder rätt ner i den underjordiska poolen. Foto: Jackson-Stops & Staff

Huset har dock andra kvaliteter också, vilket man kan förvänta sig med en prislapp på över 20 miljoner kronor. Det kallas för ”The Subterranean Mansion” – ”det underjordiska huset” – helt enkelt för att den största delen av boendeytan ligger under jord. Den lilla del som sticker upp ovanför markytan syns på bilden nedanför.

Underjordiskt hus i norra EnglandDen vackra trädgården skvallrar inte om vad som finns under markytan. Foto: Jackson-Stops & Staff

Onekligen ett hus som sticker ut från mängden och för den med mycket pengar och lite intresse av fönster är det bara att lägga ett bud via mäklaren Jackson Stops & Staff, där kan du också läsa mer om huset.

Kan du tänka dig i ett bo i ett underjordiskt hem? Ge oss din åsikt om underjordiskt leverne eller vattenrutschkanor inomhus i kommentarsfältet eller diskutera på Byggmentors forum.