Attefallhus – så får du bygga 25 kvadratmete...

Nu är friggeboden för 2000-talet här – Attefallhus. Döpt efter bostadsminister Stefan Attefall innebär det lagförslag som riksdagen klubbade igenom den 4 juni att det nu är tillåtet att bygga hus på upp till 25 kvadratmeter på sin tomt – utan bygglov! […]

2014-06-04 av

Läs mer

När får man börja föra oväsen i hus eller lägenhet...

När är det okej att börja föra oväsen, borra, klippa gräsmattan eller hamra? Så tycker svenska folket!

2013-06-12 av

Läs mer

Så hittar du hantverkare som inte fuskar med ROT-a...

I dagarna går debatten hög kring hur ROT-avdraget används för fusk och fiffel av många hantverkare och entreprenörer.

2013-05-02 av

Läs mer

Våren är här – se upp med hantverkarna

Polisen varnar nu för att våren inte bara för med sig sol och grönska – även fifflande hantverkare vädrar vårluft.

2013-04-16 av

Läs mer

Dolda fel och försäkring när du köper hus eller lä...

Få svar på allt om dolda fel, försäkring och ansvarsfördelning när dolda fel upptäcks vid köp av bostad.

2013-04-03 av

Läs mer

Hantverkare: Klagomål och varningsflaggor

Hantverkare fortfarande i topp av konsumenternas klagomål – och så klagar du själv på en oseriös hantverkare.

2013-02-27 av

Läs mer

Hitta rätt byggfirmor med bra hantverkare

Råd och tip för att så enkelt som möjligt hitta rätt hantverkare och byggfirmor, utan att tumma på varken kvaliteten på arbetet eller din budget.

2012-12-12 av

Läs mer

Allt om ROT-avdraget 2013

Tänker du köper en tjänst med ROT-avdrag 2013? Här är reglerna du behöver känna till och tipsen för att lyckas så bra som möjligt.

2012-12-04 av

Läs mer

Godkända ROT-avdrag 2012

En lista över de ROT-arbeten som är (och inte är) godkända för ROT-avdrag 2012, sorterat från A till Ö. Vad gör du ROT-avdrag för?

2012-02-03 av

Läs mer

Allt du behöver veta om ROT-avdraget 2012

Förändringar, regler och vad du bör tänka på när du köper tjänster och vill använda ROT-avdraget 2012. Dessutom – frågor och svar om ROT.

2012-01-20 av

Läs mer

Hitta rätt branschorganisation för renoveringen

När du ska anlita entreprenörer och hantverkare för byggen, renoveringar, markarbeten och liknande är sannolikheten stor att de tillhör en branschorganisation eller motsvarande sammanslutning. Byggmentor ger dig överblicken över branschorganisationerna.

2011-10-11 av

Läs mer

ROT-avdraget minskar skillnad mellan vitt och svar...

I en färsk rapport om ROT-avdraget framkommer att det blir allt mer populärt och minskar prisskillnaderna mellan vitt och svart arbete.

2011-09-14 av

Läs mer

Rätt försäkring när du ska bygga hus, bygga till e...

Välj rätt försäkring när du bygger eller renoverar, vi går igenom såväl allriskförsäkring och färdigställandeskydd som byggfelsförsäkring.

2011-09-07 av

Läs mer

Elsäkerhet i hemmet – regler och tips

Rätt elsäkerhet i hemmet är en av de viktigare sakerna att tänka på när du bygger hus eller renoverar. En feldragen elledning i badrummet eller dålig anslutning i en vägg kan orsaka enorma skador på människor, ditt hem och din ekonomi. Byggmentor går […]

2011-09-06 av

Läs mer

Inkomstgräns ROT-avdrag

ROT-avdragets regler, vilken inkomst som krävs när du använder ROT-avdrag, och hur du räknar ut just din inkomstgräns för maxavdrag.

2011-08-17 av

Läs mer

Villaförsäkring, bäst skydd för billig kostnad

Ett vanligt misstag som husköpare och husägare gör är att stanna vid hemförsäkringen när man skaffar villa. Det kan nämligen kosta om olyckan är framme och du inte har en villaförsäkring. Vi tittar närmare på varför och hur du hittar rätt villaförsäkring till en i sammanhanget billig kostnad. Ställ gärna […]

2011-08-16 av

Läs mer

Konsumenttjänstlagen när du anlitar hantverkare

Precis som konsumentköplagen skyddar dig när du köper varor finns konsumenttjänstlagen för att reglera vad som gäller när du anlitar hantverkare för husbyggen, renoveringar eller andra typer av arbeten. Byggmentor går igenom konsumenttjänstlagen och vad den betyder när du anlitar hantverkare. […]

2011-05-25 av

Läs mer

Polisen varnar för hantverkare

Att anlita hantverkare kan ibland framstå som en ren vetenskap och nu på vårkanten är det särskilt viktigt att vara vaksam på de ohederliga hantverkare som tyvärr dyker upp. Byggmentor ger dig Polisens bästa tips för att undvika att anlita hantverkare som inte tycker att kunden […]

2011-05-06 av

Läs mer

Byggprocessen för nytt hus – planering och offerte...

Att bygga nytt hus är förmodligen det största projekt en vanlig privatperson kan stöta på i sitt liv. Oavsett entreprenadform och nivå på den egna arbetsinsatsen, eller om du köper nyckelfärdigt eller inte, kan […]

2011-04-28 av

Läs mer

Anlita hantverkare – pris och timkostnad

Löpande pris, timkostnad, fast pris – det finns många sätt att komma överens om priset med hantverkaren. Byggmentor går igenom vad som gäller.

2011-04-26 av

Läs mer