Kontrollera tak efter stormen

När höst- och vinterstormar sveper över land och tak kan det vara läge att kontrollera taket. Så här ser du om ditt tak håller måttet.

2012-12-05 av

Läs mer

10 tips för att göra ditt hus redo för vintern

Inför vintern kan det vara bra att se över huset både invändigt och utvändigt. Här är tio bra förberedelser inför vintern som kan vara bra att se över innan snö täcker ditt hus, och dess eventuella skavanker.

2011-10-24 av

Läs mer

Snöskydd på tak – säkra taket inför vintern

Under extremt snörika vintrar händer det att tak på svenska hus både skadas och i värsta fall helt rasar ihop. Det är därför viktigt att förebygga och kontrollera att ditt tak håller för stora snömängder och att ditt snöskydd på taket fungerar. Har du egna tips eller frågor […]

2011-09-19 av

Läs mer

Allt du behöver veta om shingel och shingeltak

Shingel är idag ett relativt populärt val för många husägare när de lägger nytt tak – ett kostnadseffektivt takmaterial som har lång livslängd.

2011-09-12 av

Läs mer

Papptak – tips när du ska lägga takpapp

Allt om takpapp och papptak, både underlagspapp och ytpapp, idag något de flesta som ska genomföra en takomläggning måste skaffa.

2011-08-29 av

Läs mer

Nytt tak – kostnad och tips för bra pris

Att lägga nytt tak kostar en hel del men det är å andra sidan en åtgärd som antagligen också höjer värdet på ditt hus.

2011-08-05 av

Läs mer

Renovera, laga och byta tegeltak

Har du tegeltak på huset är måste du förr eller senare byta ut enstaka tegelpannor eller hela taket.

2011-06-27 av

Läs mer

Takfönster – 10 tips för bra resultat och bi...

Ljusinsläppet med takfönster blir rejält och höjer värdet på ditt hus. 10 tips för dig som vill skaffa takfönster!

2011-06-15 av

Läs mer

Kontrollera villans tak, grund och fasad

När vädret blir allt varmare blir det också dags att göra din årliga kontroll av din villa. Att gå igenom minsta detalj är svårt men med Byggmentors guide får du tipsen för att kunna genomföra en effektiv kontroll av ditt hus eventuella behov av renovering eller allmänt fix. […]

2011-05-17 av

Läs mer

6 tips för dig som ska byta plåttak

Vad kostar det att byta plåttak? Vad ska man tänka på när man byter plåttak och väljer takläggare? Vilka sorters plåttak finns att välja på?

2011-05-11 av

Läs mer

Isoleringsmaterial till villa

Byggmentor går igenom några av de vanligaste isoleringsmaterialen för små och stora villor, allt från glasfiber och stenull till lin.

2011-05-10 av

Läs mer

Glaspannor värmer huset med solenergi

Solstrålningen på sommaren i Sverige är lika hög som i delar av medelhavsländerna, mycket beroende på våra många timmar av dagsljus under sommarmånaderna. Det gör det faktiskt rimligt att använda sig av solenergi långt här uppe i norra Europa. Glaspannor – modern […]

2011-03-25 av

Läs mer

Vänta inte för länge med din takomläggning

Diamanter må vara för alltid, men ditt tak är knappast av lika ädelt snitt. Att ta hand om ditt tak är en säkerhetsåtgärd du tjänar på i längden. Vanliga svenska tak med takpannor har i regel en livslängd på mellan 40 och 60 år. Därefter bör takets ägare lägga om papp, […]

2011-02-27 av

Läs mer