Utbyggnad med veranda tack vare snickare och barnbarn

Med vintern avslöjades den gamla utbyggnadens dåliga isolering och Britt började planera för en ny utbyggnad med veranda, i sitt bidrag till ”Mitt Hemmaprojekt – vinn 10 000 kr” (läs mer via länken). Klicka på ”Gilla” här till vänster om du gillar texten och bilderna och vill bidra till att Britt ska vinna ”Läsarnas pris”!

Britts text och bilder (se alla bilder i bildspel längre ner):

Dålig isolering och värme som försvinner ut

Gammal utbyggnad, fin men i dåligt skick.

Mitt hem – ett soldattorp från 1800-talet, beläget i Hälsingland. En utbyggd verandadel – sommartid mysig och skön.

Så kommer vintern – kall och snörik. Istapparna växer vid verandahörnan. Tydligt tecken på dålig isolering och värme som försvinner ut. Ved- och elförbrukning större än den bör vara i ett litet hus på 70 kvadratmeter. Våren kommer och med den, fuktskador på verandadelens insida. Inte oväntat och mycket olustigt.

Vad göra? Pensionär med begränsad inkomst, men kanske ändå?

Tänk om jag skulle se till att få en något större utbyggnad än den nuvarande. Det lilla toautrymmet, som också innehar en tvättmaskin är bara två kvadratmeter. Hallen är liten och trång. Tankarna vandrar vidare och jag beslutar mig för att i alla fall försöka.

Pratar med en snickare som i maj 2010 lämnar en offert. Oj, så mycket! Det här klarar jag nog inte. Funderar och räknar. Kanske ändå. Kontaktar min bank och de säger ja till ett lån.

”En utbyggnad i dåligt skick”

Färdigt! Ny fräsch utbyggnad.

I augusti kommer snickaren och nu går det undan. Snickarens kommentar: ”En utbyggnad i mycket dåligt skick. Fördelen var att det gick lätt att riva.” En ny utbyggnad växer fram. Den ska rymma dusch- och tvättrum och hall.
I oktober finns i utbyggnaden ett ljust och fräscht dusch- och tvättrum på cirka 6 kvadratmeter med golvvärme.

När ytterdörren öppnas kommer man in i en ljus och rymlig hall. I maj 2011 kommer mitt yngsta barnbarn och bygger en ny veranda med både trappa och ramp, samt ett trädäck framför mitt köksfönster.

Bättre utrymmen, välisolerat och dessutom snyggt!

Gissa om mormor är glad och tacksam.

Klicka på en bild för att få upp bildspel:
[nggallery id=20 template=caption]

Text och bilder: Britt Eskilsson

Gillar du Britts text och bilder? Skriv gärna en kommentar, och klicka på ”Gilla” här till vänster!

DelaShare on Facebook0Tweet about this on Twitter

Byggmentor Se

Redaktionen på Byggmentor