11 snygga tips när du ska bygga eller inreda ett k...

När du bill bygga ett kök eller byta köksinredning kan det kosta skjortan eller blir relativt billigt. Vi har tipsen för köksbygget!

2012-10-19 av

Läs mer

Guide: Rengöra kran i kök och badrum

Med jämna mellanrum bör du rensa och rengöra kranar (blandare) i kök och badrum. Så här får du rena vattenkranar snabbt och enkelt.

2012-08-23 av

Läs mer

Renovera och bygga kök – vad är det som kost...

De sju viktigaste kostnadsposterna när du vill renovera eller bygga kök. Tips och lista på vad som kostar och hur du påverkar priserna.

2012-08-20 av

Läs mer

Köket – hemmets hjärta

Sofie berättar om en bitvis komplicerad men i slutändan lyckad renovering i sin målande text och fina bilder (se hennes läckra bildspel).

2011-12-16 av

Läs mer

Gammal affärslokal blev vårt nya hem

Ann berättar om hur en affärslokal med många år på nacken renoverades till en beboelig lya med unik känsla och härligt köksloft.

2011-12-15 av

Läs mer

Köksrenovering – före och efter

Från en lös sladd växte Mias köksrenovering sakta men säkert för att till slut bli ett nytt och renoverat kök. Se före- och efterbilderna!

2011-12-13 av

Läs mer

Nytt kök med gammal känsla

Carinas uppfräschade kök där fokus var på en köksrenovering som gick i samma stil snarare än att köpa ny modern köksinredning.

2011-12-08 av

Läs mer

Renovera kök efter vattenskada

Annica berättar om hur köket drabbades av en vattenskada vilket ledde till en omfattande och långdragen köksrenovering.

2011-12-06 av

Läs mer

Operation Köksrenovering

Hannas köksrenovering blev verklighet genom att alla tog ansvar för det de var bäst på. Se före/efter-bilderna på köket!

2011-12-05 av

Läs mer

Så fick vi vårt drömkök

Ett nytt kök i gör-det-själv-anda berättar Therese om, och hon delar med sig av sina bästa tips till andra som ska renovera sitt kök.

2011-12-01 av

Läs mer

Måla om köksluckor i 7 steg

För den som vill passa på att måla om köksluckor kommer här sju bra tips för att göra rätt från början och få ett uppfräschat kök så enkelt och billigt som möjligt.

2011-10-27 av

Läs mer

Nytt kök? Här är checklistan du behöver!

När du vill skaffa nytt kök är det många moment som ska klaffa. För att du inte ska glömma något inför din köksrenovering kommer här Byggmentors checklista med tips för dig som skaffar nytt kök.

2011-10-19 av

Läs mer

Renovera kök billigt – 5 smarta tips

Att renovera köket brukar ofta innebära en rätt stor kostnad om man gör det från grunden. Men det går faktiskt att renovera köket billigt med lite kreativitet och fokus på rätt områden. Priset behöver alltså inte springa iväg om […]

2011-06-07 av

Läs mer

10 köksbänkar i olika material

Att välja rätt arbetsbänk till köket är en fråga om pengar, smak, praktiska behov och övrig inredning. Som en av de mer kostsamma investeringarna när du bygger nytt kök eller genomför en köksrenovering kan det vara på sin […]

2011-04-24 av

Läs mer

Täta diskbänken – undvik fuktskador

Täta mellan köksvägg och diskbänk för bättre fuktskydd. Genom att fokusera på de områden i köket som oftast utsätts för fukt kan du förebygga kostsamma fuktskador. Vattenstänk påfrestande för fuktskydd Eftersom du sannolikt ständigt arbetar i köket och så gott som alltid använder vatten är det viktigt […]

2011-04-01 av

Läs mer

Nytt kök för en billig peng

En komplett köksrenovering är ibland nödvändigt men det går att få känslan av ett nytt kök utan att man behöver riva ut och byta ut precis allt. Byggmentor ger dig tipsen på hur du fräschar upp, förnyar och fixar till ditt kök för under […]

2011-03-29 av

Läs mer

12 tips för en lyckad köksrenovering

Från rivning av gammal inredning till sista finputsningen av ditt nya kök – Byggmentor ger dig 12 bra tips till […]

2011-03-22 av

Läs mer

Regler för köks- och badrumsrenovering

För företag och enskilda hantverkare som arbetar med renovering av kök och badrum finns det ett antal branschorganisationer och andra som på olika sätt certifierar, granskar eller på något vis arbetar med VVS-frågor. Här följer en kortare introduktion till de viktigaste att ha […]

2011-03-14 av

Läs mer

Så skissar du drömköket

Har du bestämt dig för att renovera köket? Byggmentor går igenom hur du skissar dig hela vägen från tomt papper till nybyggt kök.

2011-02-15 av

Läs mer

Renovera badrum – 10 tips för badrumsrenoveringen...

Att renovera badrum är högt på många hemägares önskelista. Även om du anlitar en hantverkare bör du lära dig grunderna i badrumsrenovering.

2011-02-15 av

Läs mer