Bygga hus på liten yta (bilder)

Ett hus långt utöver det vanliga – så gör man för att bygga hus med mycket yta i förhållande till en väldigt liten tomt. Härliga bilder!

2012-01-10 av

Läs mer

Rätt försäkring när du ska bygga hus, bygga till e...

Välj rätt försäkring när du bygger eller renoverar, vi går igenom såväl allriskförsäkring och färdigställandeskydd som byggfelsförsäkring.

2011-09-07 av

Läs mer

Årets Stockholmsbyggnad – vad tycker du?

Stockholms Stad har utlyst en tävling där man vill rösta fram ”Årets Stockholmsbyggnad 2011″. Även om man inte bor i Stockholm tycker vi ändå det är värt att uppmärksamma initiativ som uppskattar och diskuterar smart arkitektur för både små och stora hus. Vad tycker ni om bidragen som är nominerade? Här är bidragen som tävlar i år (klicka på bilderna […]

2011-05-15 av

Läs mer

Platta på mark, källare eller krypgrund

Platta på mark, källare eller krypgrund – Byggmentor går igenom de vanligaste alternativen för vad ditt nybyggda hus ska vila på.

2011-04-08 av

Läs mer

Grunden är grundläggande

Det finns mycket att tänka på när ett hus ska byggas och grundläggande är givetvis grunden.

2011-02-21 av

Läs mer

Passivhus – byggmetoden som fortsätter att g...

Smarta energival är inte bara att installera rätt värmepump eller välja rätt elleverantör. När du bygger huset görs många val. Passivhus kan vara ett bra alternativ. Låt bakmaskinen värma dig I korthet går passivhus, eller lågenergihus, ut på att inte låta någon värme går till […]

2011-02-12 av

Läs mer

Bygga nytt hus – fem tips för att komma igån...

De första spadtagen på väg mot ditt nya hus tas i huvudet. Byggmentor guidar dig som går i byggtankar genom de första stegen mot vad som förhoppningsvis blir ditt drömboende.

2011-02-04 av

Läs mer