Bergvärme

Bergvärme, Allt du behöver veta

bergvärme ett under från solen
Bergvärmen skapas från solen som värmer upp jordklotet och sedan används värmen som ett batteri av värme i berget.

Vi på byggmentor har samlat all information som du kan behöva inför eventuell bergvärmeinstallation, tex vad det kostar, vad du sparar på att installera bergvärme eller om du helt enkelt bara är intresserad/undrar över hur bergvärme fungerar.

Bergvärme – Hur fungerar det?

Från kollektorslang till värmedistribution – Byggmentor ger dig en effektiv grundkurs i värmepumpen som kan ge dig mer värme för pengarna.

Bergvärme – Vad kostar det?

Byggmentor räknar på vad bergvärme kostar, vad du kan spara genom att installera bergvärme och hur du vet vilken modell av bergvärmepump som passar bäst beroende på var i landet du bor och vilket värmebehov du har.

Fler installerar bergvärme

Det som dock kanske är mest intressant med den senaste statistiken är att den totala effekten på de installerade värmepumparna ökat med hela 30 procent jämfört med i fjol. Kanske beror det på ett fler och fler, även större fastighetsägare, inser vilken stor möjlig besparing man kan göra med värmepumpar.

Bergvärme – Besparingar

Anledningen till att man skaffar värmepump är för de allra flesta att kunna sänka sin energiräkning och på sikt gå plus genom att kostnaden för värmepumpen återbetalar sig själv till slut.

Offert – Bergvärme

  • Sponsrat inlägg:
  • Vi på byggmentor rekommenderar Bergvärme-info.se, här kan du smidigt och självklart gratis göra en offert-förfrågan på vad det skulle kosta för just dig att installera bergvärme!

Välj rätt värmepump

Väljer du mellan bergvärme eller luft/vatten-värmepump som uppvärmningsalternativ för ditt hus? Här är fördelarna och nackdelarna mellan dessa två populära värmepumpar, läs, lär och gör rätt val för just dina behov och din budget.

Var detta inlägg hjälpsamt?